La 17.8.2024 • Ilosaari, Joensuu • K-18

Esiintyjät

Eppu Normaali

Eppu Normaali

Lähes viisikymmentä vuotta ja sikana ihastuttaneen Eppu Normaalin tie on vienyt autotallin aknepopista musiikin järkälemäiseksi Suomi-ilmiöksi. Akun tehtaassa alkunsa saaneet klassikot, kuten Tahroja paperilla, Murheellisten laulujen maa tai Vuonna ’85 ovat jääneet ikuisiksi ajoiksi kollektiiviseen muistiimme ja luultavasti soivat sadan vuoden päästäkin joka päivä ja joka ikinen yö. Riimireput avataan taas Ulkona Ilosaaressa, kun yhtye on tien päällä taas.

Miljoonasade

Miljoonasade

Suomirockin ikoneihin lukeutuvaa Miljoonasadetta voi määrittää loputtomilla ylistävillä superlatiiveilla ja siitä huolimatta sanoissa ei olisi liioittelua. Miljoonasateen erinomaisuus piileekin sanoissa, joiden oivallisesta käytöstä laulaja Heikki Salo on moneen kertaan palkittu. Verkkainen keikkatahti ei ole liian usein tuonut Miljoonasadetta pohjoiskarjalaisten riemuksi, mutta onneksi Ulkona Ilosaaressa yhtye on tullut elävänä takaisin.

Coitus Int 50 Revival

Coitus Int 50 Revival

Vuonna 2023 tuli kuluneeksi tasan 50 vuotta legendaarisen Coitus Int -yhtyeen ensimmäisen albumin julkaisusta. Vaikka alkuperäisen kokoonpanon jäsenistä osa on siirtynyt ajasta ikuisuuteen, debyytin juhlavuosi oli merkityksellisyydessään hyvä syy perustajajäsenille Mikko Alatalolle sekä Pena Penninkilammelle tehdä Coitus Int 50 Revival -juhlakiertue yhdessä tamperelaisen Hauli Bros -yhtyeen kanssa. Kesällä yhtye polkaisee taas Napoleonin mopon käyntiin sekä taivaltaa läpi tuulen ja tuiskun päästääkseen uusille keikoille. Ulkona Ilosaaressa here I come!

Piirpauke

Piirpauke

Puoli vuosisataa rockia, jazzia ja kansanmusiikkia progressiivisella otteella yhdistellyt Piirpauke on kautta aikain Suomen suosituin instrumentaaliyhtye. Pitkän uran aikana kokoonpano ja tyylikin on vaihdellut, mutta juhlavuosi palauttaa muodon alkuperäiseen lähtöruutuun eli kvartetiksi. Sakari Kukon luotsaama Piirpauke on musiikillisen monipuolisuuden sampo, joka jauhaa maailman eri sävelaarteita soljuvan svengaavaksi kokemukseksi. Ulkona Ilosaaressa ollaan ainutlaatuisten elämysten äärellä.